Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Janericloebe (cc, via Wikimedia Commons)
actueel

Copyshop Amstelcampus tijdelijk dicht, Athenaeum sluit definitief

Henk Strikkers,
2 juni 2016 - 15:31

De copyshop in het Kohnstammhuis en de aanpalende boekhandel Athenaeum gaan beide deze week sluiten. De ruimtes in het Kohnstammhuis worden leeggemaakt zodat er op 1 september een langgekoesterde wens van HvA-studieverenigingen in vervulling kan gaan. Ze krijgen een eigen ruimte in het Kohnstammhuis, zo laat Anne van den Eijnden, omgevingsmanager van de Amstelcampus, weten.

De HvA moedigt actieve studenten in het kader van student engagement aan om studieverenigingen te beginnen en ondersteunt ze daarbij. Het vrijmaken van ruimtes voor die verenigingen lijkt daarin een logische volgende stap.

 

Wat er zal gebeuren met de copyshop die in het Kohnstammhuis was gevestigd is nog niet duidelijk. ‘Er wordt op dit moment gezocht naar een andere locatie op de Amstelcampus,’ laat Van den Eijnden weten. ‘Maar die is nog niet gevonden.’ Athenaeum boekhandel sluit definitief. ‘Er gaat zoveel via internet, dat Athenaeum zelf heeft besloten om te vertrekken,’ zegt Van den Eijnden.

 

‘Bovendien zitten ze nog steeds dichtbij, op de hoek van de Sarphatistraat en de Roetersstraat.’ Toch is het afscheid van de Amstelcampus niet helemaal definitief. Van den Eijnden: ‘Athenaeum onderzoekt of het mogelijk is om in drukke periodes een pop-upwinkel te openen op de Amstelcampus, bijvoorbeeld bij het begin van het jaar.’