Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: UvA/RECImpact
actueel

VU-hoogleraar Christa Boer nieuwe decaan Faculteit Maatschappij en Gedrag

Dirk Wolthekker,
29 april 2024 - 11:48

De Amsterdam UMC-wetenschapper Christa Boer wordt per 1 september de nieuwe decaan van de Faculteit Maatschappij en Gedrag (FMG). Zij volgt Agneta Fischer op die na vijf jaar het decanaat neerlegt. Fischer gaat volgend jaar met emeritaat.

Christa Boer (1971) studeerde biomedische wetenschappen in Leiden en promoveerde als fysioloog aan de VU. Zij volgde daarnaast aan de Erasmus Universiteit een executive program Economics & Business Executive Education. Sinds 2007 is zij verbonden aan Amsterdam UMC en is in die fusieorganisatie afkomstig van het VUmc.

 

 

 

Foto: UvA
Christa Boer

Ze was daar universitair (hoofd)docent en was van 2014 tot 2018 hoogleraar perioperatief onderzoek, dat wil zeggen onderzoek naar preoperatieve zorg en risico-inschatting van patiënten, de zorg tijdens de operatie en de nazorg. Tegenwoordig is ze hoogleraar medisch onderwijs aan de VU. Sinds 2018 is ze ook vice-decaan onderwijs van de Faculteit der Geneeskunde van de VU en leidt ze de Doctoral School van Amsterdam UMC.

 

Productief

Boer is een hardwerkend en productief bestuurder, als we mensen uit haar LinkedIn-netwerk mogen geloven. ‘Ze is één van de meest succesvolle managers die ik ooit heb ontmoet,’ zegt een van hen. ‘In één jaar levert ze tastbaarder en relevantere output op dan anderen in vijf jaar. Zij is veelzijdig, geeft positieve energie, is productief, innovatief, snel en heeft een grote analytische, creatieve en sociale intelligentie.’ Een ander zegt dat ze een ‘doelgerichte wetenschapper is met heel veel verstand van big pharma.’ De FMG kan het over vier maanden allemaal ervaren. Christa Boer is benoemd voor vier jaar.