Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
De Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) heeft het eerder aangekondigde discussieplatform online gezet. In een Facebook-achtige openbare online omgeving kunnen studenten en medewerkers van de hele UvA meepraten over de toekomst van de FGw.

Op het platform profiel2016.humanities.uva.nl kan iedereen ideeën en input achterlaten voor de diverse werk- en taakgroepen, die momenteel brainstormen over een nieuw facultair profiel. Het platform is opgezet door de facultaire studentenraad en de facultaire ondernemingsraad. Alle medewerkers en studenten van de UvA kunnen inloggen met hun UvAnet-id of studentnummer en op die manier een bijdrage leveren. Anonieme bijdragen zijn derhalve niet mogelijk. Ook buitenstaanders hebben toegang tot het platform, maar kunnen niet reageren.

Wie aan de online-discussie wil deelnemen kan dat op allerlei manieren doen. Naast berichten kunnen mensen ook filmpjes en documenten uploaden of verwijzen naar een oorspronkelijke bron met behulp van een hyperlink.

Meer studenten trekken
Afgelopen week zijn er aan de FGw vier werkgroepen ingericht die tot half januari gezamenlijk en per werkgroep een plan maken om de in financiële problemen verkerende faculteit een inhoudelijke boost te geven waardoor op termijn de faculteit ook weer financieel gezond zou kunnen worden gemaakt.

Bedoeling is dat de faculteit, waar het studentenaantal de afgelopen jaren dramatisch is gedaald, door een herstructurering van het onderwijs meer studenten trekt. Of dat ook daadwerkelijk zal gebeuren is niet zeker. Afgelopen week bleek dat een vergelijkbare herstructurering in Groningen niets heeft opgeleverd.

De actiegroep Humanities Rally heeft inmiddels laten weten dat er naar aanleiding van een verzoek om een openbaar gesprek met het CvB is afgesproken dat er op 7 januari een voorbereidend gesprek zal zijn tussen het CvB en een delegatie van de actiegroep. De week erna zal er dan een openbaar gesprek plaatsvinden. Daarbij zal ongetwijfeld ook het gewraakte allocatiemodel (het interne verdelingsmodel van financiële middelen) ter sprake komen.