Don’t wanna miss anything?
Please subscribe to our newsletter
Foto: Rio 2016
Larissa Klaassen

Dennis van Vlaanderen, de coördinator van het topsportprogramma van de HvA, was in Rio bij de race aanwezig en zag kans om Klaassen na afloop te interviewen. ‘Ik heb een heel dubbel gevoel overgehouden aan de race,’ sprak de HvA-student. ‘Fysiek hebben we alles eruit gegooid. Wat dat betreft kunnen we onszelf niets verwijten. Maar we hadden materiaalpech. De laatste ronde reden we met een platte achterband. Daardoor vielen we na de finish ook keihard op de baan.’


Klaassen zit nu met twee wat als-vragen in haar hoofd. ‘Wat als die achterband niet leeg was gelopen, dan hadden we misschien goud veroverd. Maar wat als die band iets eerder was leeggelopen, dan waren we misschien op volle snelheid tegen de baan gesmakt en hadden we helemaal geen medaille gehad. Maar ja, in één jaar goud op het WK en zilver op de Spelen is natuurlijk niet slecht,’ aldus de zeer slechtziende studente. 

 

De Paralympische Spelen zitten er voor Klaassen en Dolman nog niet op. De komende dagen zal het duo ook de sprint rijden op de baan, evenals de wegwedstrijd. Op die onderdelen lijkt een gouden medaille echter onwaarschijnlijker.