Don’t wanna miss anything?
Please subscribe to our newsletter
Voor Ten Dam geldt dat zij voor beide instellingen verantwoordelijk is, dus als zij blijft moet ze kiezen

Als de medezeggenschapsorganen van beide instellingen – de centrale studentenraad en de centrale ondernemingsraad van de UvA en de centrale medezeggenschapsraad van de HvA – instemmen, zal het CvB de raden van toezicht vragen het besluit te bekrachtigen. De toezichthouders kunnen dan op zoek gaan naar (nieuwe) bestuurders. Of dat de huidige bestuurders zijn – Geert ten Dam, Karen Maex, Hans Amman, Huib de Jong en Nico Moolenaar – is niet helemaal duidelijk.

 

Personele invulling

Elk van beide CvB’s krijgt drie leden, dus in totaal worden zes bestuurders gezocht. Collegevoorzitter Geert ten Dam en rector magnificus Karen Maex zijn in juni benoemd voor vier jaar. Zij staan beide op de loonlijst van de UvA. Voor Ten Dam geldt dat zij voor beide instellingen verantwoordelijk is, dus als zij blijft moet ze kiezen. Voor Maex is die keuze relatief gemakkelijk, want zij is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de UvA.

 

Wat de mannen betreft: Huib de Jong is nu al rector HvA en kan in principe blijven zitten als iedereen en hijzelf daarmee akkoord is. Zijn aanstelling loopt echter wel begin volgend jaar af. Hans Amman heeft aangegeven te vertrekken per 1 januari, maar een opvolger is nog niet gevonden. Daar moet nu haast mee worden gemaakt, anders is het niet ondenkbaar dat Amman andermaal zal worden gevraagd voorlopig aan te blijven. Nico Moolenaar is interim-bestuurder bij de HvA en vertrekt dus ook weer. Hij moet worden opgevolgd. De heren staan alle drie op de loonlijst van de HvA.