Don’t wanna miss anything?
Please subscribe to our newsletter
‘Wij gaan ons er als CSR hard voor maken dat ze daadwerkelijk iets met de uitkomst gaan doen.’

Modellen
Sinds vorige week woensdag kunnen studenten en medewerkers kiezen uit vier bestuursmodellen voor de universiteit, variërend van het blauwe model – het huidige bestuursmodel – tot het groene model, een van onderop georganiseerde universiteit. De modellen zijn voorgesteld door de commissie Democratisering & Decentralisering die na de Maagdenhuisbezetting van 2015 werd ingesteld door actievoerders en het universiteitsbestuur om te zoeken naar de ideale organisatiestructuur voor de universiteit.

 

Rutten zei dat het nog maar de vraag is wat het College van Bestuur met de uitkomst van het referendum gaat doen. Eerder zei collegevoorzitter Geert ten Dam dat ‘democratie aan de UvA geen doel op zich is’ en dat ze de raadpleging liever geen ‘referendum’ wilde noemen. ‘Wij gaan ons er als CSR hard voor maken dat ze daadwerkelijk iets met de uitkomst gaan doen,’ zei Rutten.

 

Charter
Tijdens Folia Live ging Rutten ook in op twee andere kwesties die in het referendum aan studenten en medewerkers worden voorgelegd: de Senaat en het Charter. Zie hieronder wat Rutten daarover zei, in de hele aflevering van Folia Live.