Don’t wanna miss anything?
Please subscribe to our newsletter
actueel

Dirk Wolthekker,
13 oktober 2015 - 07:42
‘We willen dit onderwerp relaxed met elkaar doorakkeren’

Hoogdrempelig

Eerdere initiatiefnemers van een stilteruimte op de REC vinden dit geen goed systeem. Ze vragen zich af ze niet verzeild raken in de reserveringsmolen van de UvA, of zo’n te reserveren ruimte wel snel beschikbaar is op het moment dat er behoefte aan is en of zo’n systeem niet veel te hoogdrempelig is. De Jong heeft echter aangegeven, hoe dan ook te willen dat de UvA in control is over wat er in zo’n ruimte gebeurt. Dat zou kunnen via zo’n reserveringssysteem.

 

Een van de aanwezige studenten vroeg zich of er dan geen bewaker bij de stilteruimte kan posten, om de neutraliteit ervan te bewaken. Volgens De Jong is dat echter ‘duurder dan het reserveringssysteem’. De Jong wil er binnen het decanenoverleg verder over praten ‘We willen dit onderwerp relaxed met elkaar doorakkeren.’ Hoe lang het doorakkeren nog gaat duren is niet met zekerheid vast te stellen. Donderdag staat het onderwerp op de agenda tijdens een vergadering met de decanen.

 

Het Amsterdam University College heeft overigens een zogenoemde contemplation room op de bovenste etage van haar pand op Science Park. Of die ook gebruikt wordt om te bidden is onbekend. Wel is het zo dat het AUC deels ook van de VU is en dus deels ook met gereformeerd geld wordt gefinancierd, waardoor een stilteruimte er gelegitimeerd zou zijn.