Don’t wanna miss anything?
Please subscribe to our newsletter
actueel

Willem van Ewijk,
18 december 2015 - 16:59
'De tegenstellingen waren te groot'

Verhit
‘De verdeeldheid over dit plan kwam hoofdzakelijk tot stand door een enorm informatiegebrek,’ aldus de CSR in een persbericht. Volgens de raad zouden er nog te veel onduidelijkheden bestaan ‘over hoe de pilot ingevuld wordt, geëvalueerd wordt, en welke invloed de uitkomsten van de pilot zullen of kunnen hebben op de onderwijsfinanciering’.

 

‘We werden eerder wel ingelicht over het plan en kregen de gelegenheid om vragen te stellen, maar we konden nooit inhoudelijk aan de discussie bijdragen,’ zegt Naomi Appelman, voorzitter van de CSR, in een reactie. 

Toch lijkt het uitblijven van een duidelijk raadsstandpunt niet alleen door een informatietekort te komen. Rosa d’Adelhart Toorop, fractievoorzitter van de liberale studentenpartij de Vrije Student en zelf voorstander van het plan, zegt dat de vergadering van woensdag ‘tot een verhitte discussie leidde. Zo verhit dat het onmogelijk was om tot consensus te komen. De tegenstellingen waren te groot,’ aldus d’Adelhart Toorop. Appelman zegt dat het onderwerp inderdaad tot een discussie heeft geleid in de raad. ‘Maar het ging er niet vijandig aan toe.’